mobilni semafor

Uređaj za reguliranje prometa na lokacijama gdje se izvode radovi.

Mobilni semafor svjetleći je uređaj namijenjen za situacije gdje je potrebno usmjeravanje, obavještavanje i upozoravanje vozača. Najčešće se koristi za reguliranje prometa na lokacijama gdje se izvode radovi, zbog čega je dostupna samo jedna prometna traka te je potrebno naizmjenično propuštati promet kako bi se povećala prometna protočnost.

Mobilni semafor izrađen je u potpunosti od aluminijskog materijala što ga odlikuje čvrstoćom i u konačnici smanjuje težinu cjelokupnog uređaja. Sastoji se od aluminijske kutije, svjetlećih LED displeja te solarnog panela. Unutar aluminijske kutije nalazi se akumulator (služi za napajanje uređaja), uređaj za programiranje (služi za programiranje uređaja prema potrebi) te kontroler za solarno napajanje. Svjetleći LED displej sastoji se od aluminijskog kućišta u kojem su vertikalno postavljena 3 upozoravajuća visokokvalitetna LED svjetla (crveno, žuto, zeleno). Solarni panel nalazi se na poklopcu aluminijske kutije. Funkcija solarnog panela je prvenstveno punjenje akumulatora, prilikom ćega mobilni semafor postaje posve neovisan proizvod u pogledu napajanja.

Zbog iznimno kvalitetnih LED dioda uređaj je vidljiv na velikoj udaljenosti što pridonosi bržem uočavanju mobilnog semafora. Brže uočavanje mobilnog semafora pomaže pri sigurnijem odvijanju prometa, isto tako smanjuje vrijeme reagiranja vozača te time povećava prometnu protočnost.

Upotrebom wireless tehnologije proces programiranja znatno je olakšan te zahtijeva manje vremena. Proces programiranja obuhvaća odabir određenog programa i vremenskog intervala programa. Uspješnim odabirom navedenih radnji ostaje samo pokretanje mobilnog semafora pritiskom tipke Start/Stop, prilikom čega uređaj automatski putem wireless-a šalje postavke u drugi mobilni semafor. Time se završava proces programiranja i uređaj je spreman za rad i postavu na željenu lokaciju.

Dimenzije: 950 x 350 x 620 mm
Napajanje: Solarni panel 20W
Baterija: Lead – Acid 12V, 105Ah
Radna temperatura: -40˚C do +85˚C
Vremenski uvjeti: IP65
Vidljivost: > 500 metara
W

Aluminijsko kućište

Izrađen u potpunosti od aluminijskog materijala što ga odlikuje čvrstoćom, otpornost na vremenske uvjete, smanjuje težinu cjelokupnog uređaja.

W

Solarno napajanje

Solarni panel služi za punjenje akumulatora, prilikom ćega mobilni semafor postaje posve neovisan proizvod u pogledu napajanja.

W

wireless programiranje

Proces programiranja znatno je olakšan te zahtijeva manje vremena. Automatski slanje postavki putem wireless-a u drugi mobilni semafor.

W

vidljivost

Zbog iznimno kvalitetnih LED dioda uređaj je vidljiv na velikoj udaljenosti što pridonosi bržem uočavanju mobilnog semafora.

Galerija & Video

PROIZVEDENO U HRVATSKOJ

Mobilni semafor vlastiti je proizvod poduzeća Tisak Da-Da d.o.o. Proizveden u Hrvatskoj prema najvišim standardima proizvodnje.

Tražite više informacija?

Želite saznati cijenu ili možda neke druge infomacije, slobodno nas kontaktirajte.